Object (Nesne) > Verb + Object
"Bu cümlenin nesnesi nerede?" sorusuna cevap arayacağız. Yani "nesne" unsurunu işleyeceğiz. İngilizce cümlede fiillerin ve edatların (preposition) nesnesi olduğunu unutmayalım. Ya da bir fiilden sonra ya da bir preposition'dan (edat) sonra nesne aranır. İlk olarak Verb + Object yapısını ele alacağız. …
Verb (Fiil)
Bu blogumuzda fiilerin İngilizce bir cümlede hangi formlarda karşımıza çıkabileceklerini inceleyeceğim. Ayrıca, fiileri nesne alıp almadıklarına göre gruplandırarak daha sonra işleyeceğim Passive Voice (edilgen çatı) konusuna da ön hazırlık yapmış olacağım. Şimdi bir fiilin hangi halleri olduğunu detaylı olarak işleyelim: İngilizce’de Fiillerin Halleri: – V0: Fiilin yalın, yani hiçbir özne ya da zamana göre çekimlenmemiş halidir. e.g. She can swim well. – V1: Fiilin Present Simple halidir. e.g. I go to school. She goes to school. – V2: Fiilin Past Simple halidir. e.g. I went to the school. She went to the school. – V3: Fiilin “V3“ halini “have V3“ …
Subject (Özne)
Cümlede özne yapılarını inceleyeceğim bu bölümde dikkat edilmesi gerekn en önemli nokta bütün yapıların isim ya da isim gibi işlev gören yapıları olmalarıdır. Çünkü, bir cümlenin öznesi ancak ve ancak isim ya da isim gibi işlev gören yapılardan oluşabilir. …
Noun Phrase (İsim Öbeği)
İngilizce bir cümleyi anlayabilmek için en önemli hususlardan birisi o cümledeki Noun Phrase yapılarını anlayabilmektir. Bundan dolayı Noum Phrase yapıları sadece isimden oluşabileceği gibi aşağıda yazdığım üzere çeşitli kelimelerin bir araya gelerek oluşturduğu bir yapıda olabilir. Ama mutlaka son kelime isim olmalıdır. Şimdik sırasıyla Noun Phrase yapıları nelerden oluşabileceğini yazalım. …
Verb (Fiil)
İngilizce'de, fiileri nesne alıp almadıklarına ya da kaç nesne aldıklarına göre 3 başlık altında toplayalım. Bu gruplandırmayı yapmamın amacı, Passive Voice (Edilgen Çatı) konusunda edilgenliği anlatırken, fiiillerin nesne alıp almadıklarına göre bir yaklaşım kullanacak olmamdır. …