fbpx

Blog

Yazılımda Kariyerin Çerçeveleme İlkesi: Dar Görüşlülük

Yazılımda Kariyerin Çerçeveleme İlkesi: Dar Görüşlülük

İşinizin, şirketinizin mimari omurgasına nasıl uyduğu konusunda da söylenecek şeyler var. Bu, iş bağlamına benzer bir kavramdır, ancak ayrıntılı olarak çok farklıdır.

Başarılı geliştiriciler, kendilerine verilen görevlerden daha fazlasına dikkat ederler. Onlara daha geniş bir çözüm açısından bakarlar.

Örnek

Ayrıca, yalnızca sevk edilebilir değil, sürdürülebilir bir çözüm oluşturmaktan da bahsediyorum. Örnek olarak, 1990’da Visual Basic, VBX genişletilebilirliğini neredeyse sonradan düşünülmüş olarak ekledi. Ardından konseptin etrafında büyük bir endüstrisi ortaya çıktı. Basitçe söylemek gerekirse, uygulamanızın vahşi doğada nasıl kullanılacağını tam olarak bilemezsiniz. Ancak genişletilebilirlik için tasarım yapabilir ve canlı kullanıma daha kolay uyum sağlama şansınızı artırabilirsiniz.

Kervan Yolda …

Kısa vadeli düşünme tabanındaki ikinci konu, şapkadan bir şey çıkarma fikridir. Teknik olarak, hazır kod parçaları ve diğer bu tür kısayollarla genellikle daha hızlı bir proje çıkartabilirsiniz. Ancak bunun, bir takım bakım maliyetinin olduğunu unutmayalım. Ayrıca testleri en aza indirerek ve müşterilerinizin hataları sizin için bulmasına izin vererek daha hızlı teslimat da yapabilirsiniz. Bu çok tehlikeli ve çok pahalı bir yoldur.

Odağa Teslimiyet

Ancak ekipler, yazılımı gerçek olmayacak kadar iyi bir son teslim tarihi belirlerler. Sonrada sadece elindeki işi bitirmeye odaklanırlar. Tanıştığım daha başarılı geliştiriciler de ise, genellikle sadece önlerindeki görevleri tamamlamakla kalmayıp gelecekteki istekleri açısından da düşünürler. İş bağlamında olduğu gibi, uzun vadeli düşünme, yönetiminize problem çözmede hem stratejik hem de taktiksel ilerleme gösterdiğinizin bir yoludur.

Bu makaleyi yazılımda kariyer düşünen herkesle paylaşabilirsiniz. İleride paylaşacağım eğitimlerden ve makalelerden haberdar olmak istiyorsanız lütfen mail listesi formuna kayıt yapmayı unutmayın.

Eğer henüz okumadıysan bir önceki makaleyede çerçeveleme ilkesinin şirket başlıklı konusundan bahsetmiştim. Burayadan erişebilirsin.

Leave A Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir