fbpx

Blog

Yazılımda Kariyerin Teknoloji İlkesi: Stand Almak

Yazılımda Kariyerin Teknoloji İlkesi: Stand Almak

Birincil sorumluluk alanının uygun teknoloji seçimi olan insanların yeni teknolojilerden nasıl da kaçındığını ve bunun için direndiğini anlatamam. Teknolojileri bilmesi ve önermesi gereken birinin bunu yapması beni çok şaşırtıyor. Ben bunu sürekli görüyorum.

Aptal mıyız?

Bir standart seçiminde aptal bir dini duruş (buradaki din kelimesi yol anlamında değil değiştirilmesi zor bir bağlılık olarak değerlendirin) sergileyen insanlar görüyorum ve evet aptal dedim, çünkü hiçbir teknoloji her durum için mükemmel değildir.

Alanımda, büyük şirketlerin, tüm geliştirmemizi Java’da yapacağız ya da bunun gibi bir genel kararname çıkardığını görüyorum. Dot NET veya her neyse. Bunu ne zaman duysam, kesin olarak bildiğim bir şey var. Perde arkasında bir yerde biri bir teknoloji üzerinde dini bir duruş sergiliyor. Bu durum için en iyi teknolojinin ne olduğundan ziyade geçmişte kullandıklarına dayandırılıyor olması.

Standartlar İyidir, FAKAT …

Anlamanız için diyorum, standartlardan kaçınmanız gerektiğini söylemiyorum. Standartlar iyi ve faydalıdır. Merkezi bir geliştirmeniz varsa, bir şeyi seçip onunla devam etmek de mantıklı olabilir. Ama bu nadiren, aslında benim tecrübeme göre, asla, durum böyle değil. Gördüğüm hemen hemen her durumda ve bir ton gördümü söyleyebilirim. Pozisyonu mimar ve karar verme yetkisi ne olursa olsun, geliştiricilerin tamamına hükmedilir ve genellikle büyük bir duygusal enerji ile dağıtılır. Teknik bir karar verme rolünde olan birinin nefret, berbat, saçmalık ve diğer duygusal terimleri kullandığını duyarsanız. Bu neredeyse her zaman için sağlıksız bir işarettir. Kendilerini savunmak için, genellikle sevdikleri ürünün mevcut veya gelecekteki bir sürümünü, diğer teknolojinin 5 veya 10 yıllık eski bir sürümüyle karışılaştırırlar. Muhtemelen ona en son baktıklarında bu böyleydi. Fakat çok tehlikelidir ve hepsinde çok yaygındır.

Dini duruşlu teknoloji kararlarında, işletmelerdeki hemen hemen her şeyden daha fazla enerjinin boşa harcandığını görüyorum. Bu tür kararnameler asla uzun sürmez. Genellikle onları yöneten kişinin devam etmesinden kısa bir süre sonra değişirler. Ya da her türlü yanal enerji, entegrasyon problemi yaratan gruplar ve küçük beylikler ortaya çıkacaktır.

Nasıl çözersin?

Kolay değil. Yeni bir projeye başlayanlar için, herhangi bir standart teknolojiyi seçip, ilgili tüm teknolojiler için temsile sahip olduğundan emin olmalısınız. Teknik kararlara karşı duygusal karar vermediğinize emin olmalısınız. Çalışacak mı? Kesin olarak söyleyemem, ama teknoloji konusunda dini bir duruş sergilemenin neredeyse hiçbir zaman uzun vadeli çalışmadığını gördüm. Nihayetinde insanların istediklerini yapmalarına izin vermekten daha fazla iş yarattığını söyleyebilirim. Yazılımda daha iyi bir kariyere sahip olmak istiyorsanız, sırf beğendiğiniz için bir teknoloji için savaşma tuzağına düşmenize izin vermeyin. Bu neredeyse her zaman iyi bitmeyen sonuçları olmuştur.

Özetlersek;

Sonuç olarak, herhangi bir özel teknoloji geçici bir şeydir. Bir alaka düzeyi vardır ve bu bittiğinde yeni bir şeyler öğrenmeniz gerekir. Geliştiriciler olarak, mevcut teknolojimize duygusal olarak bağlanma eğilimindeyiz. Uygun olup olmadığına veya elimizdeki iş durumuna uygunluğuna bakılmaksızın her durumda onu savunmaya meyilliyiz. Başarılı geliştiriciler, bir teknolojiye doğuştan gelen bağlılıklarının ötesine bakabilir. Ne zaman kullanacakları ve ne zaman yeni bir teknolojiye geçecekleri konusunda dikkatlidirler. Teknolojiyi kişisel yakınlıklarınızdan ayırmak zaman çizelgemizde büyük bir sıçrama noktası olacaktır. Bu yüzden onu yazılım alanında daha iyi bir kariyer sunumumda beş ilkemizin ilki olarak anlattım.

Bu makaleyi yazılımda kariyer düşünen herkesle paylaşabilirsiniz. İleride paylaşacağım eğitimlerden haberdar olmak istiyorsanız lütfen mail listesi formuna kayıt yapmayı unutmayın.

Eğer henüz okumadıysan bir önceki makaleyede buradan erişebilirsin.

 

Leave A Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir