fbpx

Blog

Yazılımda Kariyerin Çerçeveleme İlkesi: Rastgele Standlar

Yazılımda Kariyerin Çerçeveleme İlkesi: Rastgele Standlar

Bahsetmek istediğim son konu, şirketinize karşı olmaktansa, ortak bir hedef için birlikte çalışmak hakkında olacak. Bunun için doğru terimi bulmakta zorlandım, ancak «artistik hareketler» uygun gibi geldi. Bunu söylemenin en iyi yolu olduğundan hala emin değilim. Ama bununla demek istediğim, konu ne olursa olsun şirketteki üstün yeteneklere sahip olan kişi olmak veya gibi gözükmek zorunda değilsiniz. Bazı geliştiriciler, tartışmayı sevdikleri için gelişmelerini sınırlar siz bu geliştircilerden olmayın.

Muhtemelen bir toplantı için odadaydınız ve biri içeri girdi ve içeri girer girmez siz için için inlemeye başladınız. Bu kişi hakkında ne konuşursanız konuşun, tartışacak, geri çekecek, şikayet edecek veya bir şekilde toplantıyı yavaşlatacağınızı bilin. Bu kişi olmak istemezsin.

Dediklerime dikkat edin, her zaman herkesle aynı fikirde olmanız gerektiğini söylemiyorum. Bir noktayı tartışmanın yeri ve zamanı vardır. Net bir negatif söylemci olmadan önce bunun doğru zaman olduğuna emin olun. Çünkü bu hayatınızdaki küçük anlardan biridir, bu yüzden onları akıllıca kullanın. Tasarımcı değilseniz, renk seçimlerine veya temalara takılıp kalmayın. Ve bir kez karar verildikten sonra o konuyu geçin. Mükemmel bir çözüm olmayabilir, ancak versiyon 1, versiyon 0 dan her zaman iyidir.

Çerçeveleme İlkesini Özetlersek

İnşa ettiğiniz şey ne olursa olsun, muhtemelen diğer insanları, sistemleri ve kurumsal kültürü içeren bir bağlamın var olduğu bilinciyle özetleyebiliriz. Başarılı geliştiriciler, günlük işlerinden kendilerini geri çekip, yaptıkları şeyi neden yaptıklarını anlamaya çalışabilirler. Ayrıca hiçbir ekibin, hiçbir şirketin veya sistemin mükemmel olmadığını kabul ederler. Ve daha büyük ölçekte alınan kararlara tamamen katılmasalar bile iyi çalışmayı öğrenirler. Yaptığınız işin daha büyük bir şeye nasıl uyduğunu anlamak için biraz zaman ayırdığınızdan emin olun. Ve bu yolculukta esnek olmaya çalışın. Bu, yazılımda daha iyi bir kariyere doğru uzun bir yol kat edecektir.

Bu yazımızla yazılımda kariyerin çerçeveleme ilkesini tamamladık. Bir sonraki markalaşma ilkemiz ile devam edeceğiz.

Eğer henüz okumadıysan bir önceki makaleyede çerçeveleme ilkesinin sistemler ve olumsuzluk başlıklı konularından bahsetmiştim. Burayadan erişebilirsin.

Bu makaleyi yazılımda kariyer düşünen herkesle paylaşabilirsiniz. İleride paylaşacağım eğitimlerden ve makalelerden haberdar olmak istiyorsanız lütfen mail listesi formuna kayıt yapmayı unutmayın.

Leave A Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir